waterwaves_nov17_mateo_martijn
"Het Waterapplicatiecentrum in Leeuwarden heeft een grote hoeveelheid hightech faciliteiten in huis om innovaties te testen." Martijn Wagterveld en Mateo Mayer / Water Waves

Winnaars WaterCampus Business Challenge

10 maart 2015
Winnaars WaterCampus Business Challenge

De WaterCampus Business Challenge 2015 heeft drie winnaars: Hans-Henk Wolters (Metal Membranes), Jos van Dalfsen (Wafilin) en Petra Ross (Arcadis NL).

De WaterCampus Business Challenge is een training voor jonge getalenteerde ondernemers, om te leren hoe innovatieve water technologie of een gerelateerde dienst kan worden omgezet in succesvol internationaal zakendoen. Elk jaar wordt er, samen met experts en doorgewinterde ondernemers, een kwalitatief hoogstaand programma aangeboden aan de kandidaten. De WaterCampus Business Challenge wordt mogelijk gemaakt door Wetsus, O2 Environmental en Deloitte.

De Challenge begon maandag. Gedurende de week werkten de 17 deelnemers samen met ondernemers en coaches, die hun successen, mislukkingen en ervaring deelden. Onderwerpen waren onder andere netwerken, businessmodellen, financiŽn, sales en marketing strategieŽn.

Op vrijdag was het tijd om de eigen aangescherpte businessplannen te presenteren. Wolters presenteerde zijn innovatieve membranen, Van Dalfsen sprak over het concentreren van melk op de boerderij en Ross over oplossingen voor het verzilten van grondwater.

De drie ondernemers winnen ondersteuning in de ontwikkeling van hun product door relevante bedrijven.