waterwaves_nov17_mateo_martijn
"Het Waterapplicatiecentrum in Leeuwarden heeft een grote hoeveelheid hightech faciliteiten in huis om innovaties te testen." Martijn Wagterveld en Mateo Mayer / Water Waves

Succesvolle workshop Electo-hydrodynamische Atomisatie

21 november 2014
Succesvolle workshop Electo-hydrodynamische Atomisatie

Dinsdag 4 november 2014 is op de WaterCampus Leeuwarden met succes de eerste Elektro Hydro Dynamische Atomisatie (EHDA) workshop gegeven. Deze workshop heeft bijgedragen aan de kenniscirculatie tussen kennisinstellingen en bedrijfsleven.

Binnen Nederland unieke groep van deskundigen

EHDA is een techniek welke in veel industrieŽn kan worden toegepast, zoals bij toediening van geneesmiddelen, vervaardigen van nanobuizen, enzovoort. Ook voor de watertechnologie is het een belangrijke techniek welke kan worden gebruikt bij nieuwe toepassingen, onder andere op het gebied van coagulatie- en ontziltingsprocessen. Op de WaterCampus in Leeuwarden heeft zich inmiddels een expertisegroep ontwikkeld welke op dit moment de enige groep van deskundigen op dit gebied in Nederland is.

Workshop voor bedrijfsleven en studenten

De workshop vond plaats in het Waterapplicatiecentrum (WAC) op de WaterCampus Leeuwarden waar sinds begin 2014 het EHDA Laboratorium is gesitueerd. Drie professoren gaven een lezing tijdens de workshop: Jan Marijnissen van de TU Delft, Rein Ross van Le Monge in Frankrijk en Luewton Lemos F. Agostinho, lector Water Technology aan de NHL Hogeschool. De workshop werd gevolgd door acht deelnemers bestaande uit medewerkers van High Voltage Water, Wetsus, Flora Fluids, WAC en master studenten van de Kenya University of Technology en de TU Delft. De deelnemers waren erg positief over de workshop. Naar aanleiding van deze eerste reacties wordt er nu nagedacht over een completere cursus rond EHDA in 2015.

Vanuit het CEW worden met regelmaat workshops of andere events georganiseerd. Kijk hier voor een overzicht van de komende events.