waterwaves_nov17_mateo_martijn
"Het Waterapplicatiecentrum in Leeuwarden heeft een grote hoeveelheid hightech faciliteiten in huis om innovaties te testen." Martijn Wagterveld en Mateo Mayer / Water Waves

Delegatie Oman zoekt samenwerking waterbedrijven

26 april 2017
Delegatie Oman zoekt samenwerking waterbedrijven

Dat Leeuwarden wereldwijd bekend staat als waterhoofdstad bleek woensdag eens te meer. Een delegatie van Haya Water uit het verre Oman bezocht de Watercampus en kwam ook uitgebreid kijken in het Waterapplicatiecentrum (WAC). Managing director Antje Hagendorf van het WAC leidde CEO Hussain Hassan Ali Abdul Hussain (Haya Water) uitgebreid rond en informeerde hem over de samenwerkingsmogelijkheden en lopende projecten.

Afvalwaterzuivering en rioleringssystemen

Haya Water is verantwoordelijk voor 90% va de afvalwaterzuivering in Oman. Ze hebben een groot investeringsprogramma op het gebied van afvalwaterzuivering en rioleringssystemen. Tijdens het bezoek van de delegatie uit Oman lag de focus op het verkennen van nieuwe technologieën op het gebied van afvalwater, onderzoek op het gebied van afvalwater en het ontmoeten van bedrijven en instanties die hiermee bezig zijn. Op de Watercampus konden zij zoedoende met meerdere partijen kennismaken, waaronder dus het WAC.

wac_delegaties_apr17_453

De deleatie uit Oman werd vergezeld door Marieke van Oversteeg (Nederlandse Ambassade Oman, verantwoordelijk voor het water dossier) en Hein Molenkamp (directeur Water Alliance). In dit interview met Hussain (Engels) valt meer te lezen over waar Haya Water zich op dit moment mee bezig houdt.

wac_delegaties_apr17_452